Home > Nieuws > Archief
 
Banner
Banner
Banner
MEISJES C1 GING NATIONAAL!!! PDF Afdrukken E-mailadres
Wedstrijdverslag

ASICS Open (Nationale Open Jeugd Kampioenschappen)

De Nationale Open Jeugd Kampioenschappen is het belangrijkste jeugdtoernooi dat de NeVoBo organiseert. Deelname staat open voor alle verenigingen. Clubs nemen deel met gelegenheidsteams die voor dit doel - zo sterk mogelijk - worden samengesteld. Vaak doen jeugdspelers mee die al uitkomen in seniorencompetities en de landelijke divisies. Jaarlijks doen ruim 500 teams mee, aan de diverse onderdelen; jongens en meisjes A, B, C en CMV teams.

Zaterdag 7 januari j.l. reisden we met meisjes C1 af naar de Pathmoshal in Enschede om mee te doen aan de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen. Niet wetend wat ons te wachten stond, maar wel nieuwsgierig naar onze tegenstanders en vol goede moed!

Om 10 uur hadden we onze eerste wedstrijd tegen Longa. Op zoveel serveergeweld waren we niet echt voorbereid. Doelstelling werd om 10 punten te scoren en tegen zulke tegenstanders is dat echt een prestatie! Maar het lukte! De meiden haalden er zelfs 11 en stonden te dansen in het veld.

Er werd gespeeld op groot veld, ook dat was nieuw voor ons. Maar toch merkte je naarmate het toernooi vorderde dat het systeem ook beter ging lopen. Onze 3-2-1 opstelling werd steeds beter gespeeld en de gaten steeds beter opgevuld.

Ook de tweede wedstrijd tegen Orion hadden we geen schijn van kans. Keiharde opslagen van hun tegenover weinig servicekracht van onze kant resulteerde in een verlies. Het niveauverschil was iets te groot....

De derde wedstrijd tegen Utrecht ging stukken beter! Redelijk gelijk opgaand hebben we hier ook gelijkspel kunnen halen in een uitstekende wedstrijd. Concentratie en doorzettingsvermorgen waren onze kracht in deze partij.

Vanuit onze ooghoeken hadden we gekeken naar VoCASA en vonden dat we die toch eigenlijk wel moesten kunnen winnen. Dus gingen we er die laatste wedstrijd voor. Services liepen prima, al sloeg de vermoeidheid wel wat toe. Veel gewissel aan de overkant zorgden niet voor concentratieverlies en uiteindelijk wonnen we deze wedstrijd redelijk gemakkelijk.

We werden nummer 3 in de poule, een hele knappe prestatie!!! Alleen moesten we daardoor wel een kruisfinale spelen tegen nummer 2 van de andere poule. En zo eindigde de dag zoals hij was begonnen; compleet weggeserveerd en geprobeerd de 10 te halen!!! Ook deze keer is dat gelukt dus we konden met opgeheven hoofd weer richting Exloo.

De dag in één woord samengevat door de speelsters; LEUK, GEZELLIG, LEERZAAM, DUURDE LANG, MOEILIJK, SUPER, LEUKE ERVARING!

Zaterdag richten we ons weer op onze eigen competitie, om 12.45 uur spelen we in Klazienaveen.

Meisjes C1.

 
Huis Verkopen
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Comyoo - media . communicatie - communicatiebureau uit Enschede